We hebben voor het Bevrijdingsfestival een picknicktas ontworpen. Deze tas, gemaakt van oude banners van Utrechtse festivals, kun je openritsen en uitvouwen tot picknickkleed. Aan de zijkant kun je het kleed met klittenband aan een ander kleed vastmaken. Zo kun je met je vrienden een groot picknickkleed maken.

Picknickentree
De tas is voor €20,- te koop via de site van het Bevrijdingsfestival: klik HIER om te bestellen. De tas is gevuld met bruikbare artikelen zoals vrijkaarten voor Tivoli, kortingsbonnen van Plato en Ekko, appeltjes en ander lekkers. Door een tas te kopen steun je ook het Bevrijdingsfestival omdat een klein deel van de opbrengst (€5,-) ten goede komt aan het realiseren van dit evenement. Bovendien krijg je met de tas gegarandeerde toegang voor twee personen tot het festival en kom je snel binnen via de speciale Picknickentree!
We hebben 200 tassen gemaakt. Alle tassen zijn net even anders, dus koop die collectors-item voordat het te laat is.

The Agreement
Een deel van de tassen is gemaakt van het monumentale doek van The Agreement. Dit doek heeft vorig jaar van april tot september aan de gevel van het Stadhuis gehangen. De Britse fotograaf Red Saunders heeft in opdracht van het UCK een fotografische impressie van de onderhandelingen van de Vrede van Utrecht gemaakt.

Bekijk hier het nieuwsitem dat RTV Utrecht maakte over het doek en de eerste tas die we uit het doek knipte.