JongKruit-info-w

In september 2010 startten Annemarie de Jong en Marieke Kruithof het label JongKruit. Sinds januari 2015 is Annemarie gestopt en is Marieke alleen door gegaan. Alle JongKruit producten zijn gemaakt van oude kunststof festivalbanieren: grote geveldoeken die een kunstfestival of tentoonstelling aankondigen. Super stevig materiaal. De mooiste stukken van de banier worden gebruikt. Van ieder product wordt er maar één gemaakt. De producten zijn stoer en basic. De ontwerpen zijn functioneel.

Elke tas is uniek en gemaakt met veel aandacht, passie en plezier.  Maar JongKruit wil meer dan een uniek product maken. Door de bestaande banieren opnieuw te gebruiken, wordt energie en afval gespaard. JongKruit gebruikt het bannermateriaal graag omdat het lang sterk blijft, tegen een stootje kan en waterdicht is. De producten van JongKruit zijn door de keuze voor dit materiaal dus niet alleen duurzaam, de producten gaan jarenlang mee, maar ook milieuvriendelijk.

Een deel van de basiscollectie wordt gemaakt in een Nederlandse rehabilitatieplek, waar psychiatrische patiënten een sociaal plan en vak wordt geleerd. Ook hier worden de producten met veel aandacht, tijd en plezier gemaakt. Op deze manier maakt JongKruit unieke producten met respect voor mens en milieu.